içinde

ARBİS nedir? TÜBİTAK ARBİS’e nasıl kayıt olunur? Arbis Kayıt Rehberi Ve Araştırmacı Bilgi Sistemi Hakkında Bilgilend

Arbis veya Araştırmacı Bilgi Sistemi Nedir ?

Araştırmacı Bilgi Sistemi yani kısa ismiyle Arbis, 2004 yılından bu yana Türkiye’nin güncel araştırmacı veri tabanını oluşturmak amacıyla, TÜBİTAK tarafından tasarlanan ve geliştirilen web tabanlı bir uygulamadır.

Arbis veya Araştırmacı Bilgi Sistemine Kayıt Olmanın Ne Gibi Faydası Vardır ?

Arbis ile Türkiye’de ve yurt dışında görev yapan tüm araştırmacılar tek bir veri tabanına kayıt olarak özgeçmiş ve yayın/eser bilgilerini girebilmektedir. Arbis’e kayıt yaptıran ve bilgilerini güncelleyen kişiler, TÜBİTAK burs ve destek programlarına başvuru yapma, değerlendirme süreçlerinde danışman/ panelist/ izleyici ya da hakem olarak görevlendirilmenin ilk koşulunu yerine getirmiş olacaklardır.

Aynı zamanda TÜBİTAK 4004, TÜBİTAK 4005, TÜBİTAK 4006 ve TÜBİTAK 4007 gibi öğrenci, öğretmen ve akademisyenlere yönelik düzenlenen eğitim etkinliklerine katılım başvurusu yapabilmek ve bu TÜBİTAK programlarında yürütücü başvurusu yapabilmek için gerekli olan başvuru şartlarından birini sağlamış olacaksınız.

NOT : Arbis’e kayıt olmak için öğretmen veya araştırmacı olma zorunluluğu yoktur. Projelerinizde yer alan öğrencilerinizin de Arbis’e kayıt olmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle öğrencilerinizin araştırmacı dünyasına ilk adımlarını atmaya yardımcı olmuş olursunuz.

NOT : Arbis veya Araştırmacı Bilgi Sistemine kayıt olmak ücretsizdir. 

Arbis veya Araştırmacı Bilgi Sistemine Nasıl Kayıt Olunur ?

Arbis veya Araştırmacı Bilgi Sistemine kayıt olmak için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz.

1. İlk olarak https://arbis.tubitak.gov.tr/ adresine girerek sağ üst köşede yer alan ” Arbis’e Giriş “ butonuna tıklanır.

2. “Arbis’e Giriş” butonuna tıklandıktan sonra açılan sayfanın sol alt köşesinde yer alan ” Yeni Kullanıcı Kaydı “ butonuna tıklanır.

3. Açılan sayfada kayıt işleminin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için kayıt formu doldurulur. ” Giriş Tercihi “ dışındaki tüm alanlar TÜBİTAK tarafından zorunlu olarak doldurulması istenir.

NOT : Ad, Soyad, Doğum Yeri ve Baba Adı alanlarına büyük harf yazmanız gerekmektedir.

4. Açılan ekranda sizden istenen bilgileri doldurduktan sonra “ kaydet “ butonuna tıklıyoruz. Kayıt işlemi bittiğinde sisteme giriş yapmış olacaksınız.

NOT : Üyelik kaydı yaptığınızda herhangi bir proje, etkinlik vs kayıt olmuş olmuyorsunuz. Burada oluşturduğunuz kayıt sayesinde TÜBİTAK programlarından faydalanma hakkı elde etmiş oluyorsunuz.

5. Sisteme giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüyü kullanarak bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Bu menüde aldığınız ödüller, patentler vs istediğinizi yazabilirsiniz.

Kaynak: Egitimetkinlikleri.net https://www.egitimetkinlikleri.net/bilgi-bankasi/arbis-kayit-rehberi-ve-arastirmaci-bilgi-sistemi-hakkinda-her-sey.html

Bu gönderi güzel ve kolay başvuru formumuzla oluşturuldu. Yayınınızı oluşturun!

0 0 vote
Article Rating

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Abone ol
Bildir
guest
2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Yükleniyor …

0

Yorumlar

0 Yorumlar

Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay Projesi Online Dijital Pazarlama Eğitimi

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Fuar Tarihi Değiştirme Ve TÜBİTAK 4006 E-İmza İşlemleri